My-Chantique Design

FIRSTLY, WELCOME TO MY BLOG.
SECONDLY, THANK YOU FOR VISITING MY BLOG.
THIRDLY, DO ENJOY YOURSELF WITH ALL THE STORY AND ITEM SHOWN IN THIS BLOG.
FINALLY, PLEASE CALL ME FOR FURTHER INFORMATION AND PLACE YOUR ORDER AS WELL IF YOU ARE INTERESTED



My Activitiy Calendar

Wednesday, September 2, 2009

ANAK-ANAKKU

Jom kenal ngan anak-anak saya.....



Inilah Hero dan Heroin saya.... Age between 6 - 14 years Old. Ni gambar raya 3 tahun lepas.....semuanya macam muka sedih aje kan...Yelah sebab masa tu abah tiba2 aje panggil suruh posing.



Inilah anak-anaku bila hari biasa @ tak raya... (masa ni celebrate birthday baby 4 tahun, sekarang dah 6 tahun)
Sekarang ni diaorang dah makin besar dan aktiviti diaorang yang paling saya support ialah TAEKWONDO.



  
Anak-anak dan aktiviti taekwondo diaorang....Sampai hari ni...Kakak, Abang & Adik dah sampai peringkat 'POOM' @ talipinggang hitam merah.  Baby baru je masuk talipinggang hijau gred 2. Takpe BI... pelan-pelan.
Satu lagi gambar yang menarik nak ditunjuk ni.....



Gambar siapakah itu..???? Itulah SAIDA 'okay la tu'.... snap gambar ni masa kat MITC Melaka kejohanan Taekwondo yang dianjurkan oleh speed power (group anak SAIDA). Yang bagusnya....si SAIDA ni sporting habis dan tak sombong pun....
Mulanya takde sape pun yang perasankan dia. budak2 ni la yang sibuk2 kata nampak macam artis je kakak tu....Masing2 nak ajak amik gambar tapi takut plak nak cakap....akhirnya dalam takut tu dapat gak amik gambar......
After that moment....saya nampak SAIDA dah tak senang duduk sebab satu stadium dah perasankan dia so.....posing sakanlah.
read more...

Salam Perkenalan

Assalamualaikum...
Salam perkenalan, terima kasih dan selamat datang pada semua yang sudah dan sudi singgah kat blog saya.
Sepatutnya...page ni yang siap dulu sebelum page2 yang lain. Cuma ketika saya mula2 create blog ni... berbulan2 dulu masa tidak mengizinkan untuk prepare page ni so....itulah kejadiannya. But anyway sekarang ada masa rehat sikit sebab sedang direhatkan jadi jomlah kita kenal2 dulu.
Sejak 4 tahun lepas....dengan rasminya saya dah sign jawatan baru iaitu SURIRUMAH sepenuh masa. Disebabkan anak2 pun semuanya dan sekolah dan dah besar jadi kenalah cari something yang boleh menghilangkan boring. selain dari ada buat biz kecil2an di rumah...saya teruskanlah minat yang teramat sangat dalam bidang jahitan juga memasak.
Memang dari kecik...saya dikelilingi oleh orang2 yang pandai menjahit dan juga masak. Sape lagi kalau bukan Ma dan juga kakak2 (Long dan Che) saya. Sampai sekarang ni pun kami beramai2 masih lagi dengan aktiviti menjahit dan tambah satu lagi korum adik saya.
Sebenarnya saya bukan setakat suka menjahit je tapi saya suka dengan apa saja kerja yang boleh menghasilkan item2 yang cute, cantik, menarik dan sedap mata memandanglah. Apalagi kalau kita buat sendirikan... wou so proud kan. Sebab tulah dulu2 saya selalu ikut macam2 short course untuk tujuan nak pandai. Nanti bila2 free kita share ye....
C U later.....
read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget