My-Chantique Design

FIRSTLY, WELCOME TO MY BLOG.
SECONDLY, THANK YOU FOR VISITING MY BLOG.
THIRDLY, DO ENJOY YOURSELF WITH ALL THE STORY AND ITEM SHOWN IN THIS BLOG.
FINALLY, PLEASE CALL ME FOR FURTHER INFORMATION AND PLACE YOUR ORDER AS WELL IF YOU ARE INTERESTED



My Activitiy Calendar

Monday, November 22, 2010

SULAMAN UNTUK TOKOH PELAJAR

Salam....

Tempahan ini dari cikgu Susilawati dari Sekolah Kebangsaan Puncak Alam 2.
Selempang ini akan dianegerahkan kepada putri2 cemerlang dari Persatuan Puteri Islam...




Tempahan yang ini pula dari Teacher Hayati untuk anugerah Tokoh Pelajar Sekolah Kebangsaan Puncak Alam 2. Seorang Tunas Harapan LELAKI & seorang Tunas Harapan PEREMPUAN. Anugerah Tokoh Pelajar ini diberikan kepada pelajar pada Majlis Anugerah & Kecemerlangan Pelajar.....









read more...

MY RECYCLE PROJECT

Salam......
Kali ni nak share tentang projek kitar semula (my recycle project) yg saya dah buat....

Mangsa projek kali ni adalah seluar kodroi warna merah milik asal Abang Qamarul, anak kedua saya....seluar ni kiranya dah turun temurun...dari Abang sampai ke Adik sampai ke Baby....cuma bila sampai kat Baby, seluar ni dah berlubang kat kepala lutut. Itulah salah satu keistimewaan anak2 saya...lutut dorang tajam...boleh katakan semua seluar panjang koyak kat lutut sebab...seluar dan kepala lutut dorang jadi roller blade....jadi basilnya...seluar koyak di lutut....

Nak bagi orang....benda dah tak sempurna...
Nak buang.....SAYANG.....
Nak buat kain lap......TAK SAMPAI HATI....
SO.....kita ubahsuai lah.....


Seluar yang dah ready nak di recycle....
(Lupa nak amik foto masa belum potong...dah potong baru teringat...macam nilah jadinya...)



ini pulak bahagian yang koyak kat kepala lutut tu....


lepas dah siap diejas dan dijahit.....inilah hasilnya....jadilah seluar pendek...



Inilah tuan punya yang baru....Qawiem Sufyan Zainal @ Baby @ Apam...
tapi dia suka....sebab tu terus jer dia pakai lepas siap...





read more...

Monday, November 8, 2010

SULAMAN BAJU CIKGU MAZNI

Salam....

Tempahan sulaman dari Cikgu Mazni untuk Anual Dinner Cikgu SKPA(2). Temanya Pink dan hitam....

Biasanya sulaman baju kurung di kaki baju dan hujung lengan, tapi cikgu Mazni ni lain sikit. Cikgu minta supaya di sulam di atas badan baju menjalar dari bahu ke bawah sehinnga ke kaki baju. Untuk lengan pun cikgu nak sulaman di atas lengan. Puas jugaklah nak menyusun sume bunga-bunga tu menjalar seperti yang dihajatkan. Ada yang ditonggengkan, ada yang disengetkan pendek kata...bunga2 tu duduk dalam pelbagai gayalah...

Cikgu Mazni ni sebenarnya pandai menjahit...so...saya cuma sulamkan baju dia ajer....yang selebihnya dia buat sendiri.... Jom Layan.....
Sulaman Lengan Baju
Sulaman di bahagian badan baju

read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget