My-Chantique Design

FIRSTLY, WELCOME TO MY BLOG.
SECONDLY, THANK YOU FOR VISITING MY BLOG.
THIRDLY, DO ENJOY YOURSELF WITH ALL THE STORY AND ITEM SHOWN IN THIS BLOG.
FINALLY, PLEASE CALL ME FOR FURTHER INFORMATION AND PLACE YOUR ORDER AS WELL IF YOU ARE INTERESTED



My Activitiy Calendar

Monday, November 22, 2010

MY RECYCLE PROJECT

Salam......
Kali ni nak share tentang projek kitar semula (my recycle project) yg saya dah buat....

Mangsa projek kali ni adalah seluar kodroi warna merah milik asal Abang Qamarul, anak kedua saya....seluar ni kiranya dah turun temurun...dari Abang sampai ke Adik sampai ke Baby....cuma bila sampai kat Baby, seluar ni dah berlubang kat kepala lutut. Itulah salah satu keistimewaan anak2 saya...lutut dorang tajam...boleh katakan semua seluar panjang koyak kat lutut sebab...seluar dan kepala lutut dorang jadi roller blade....jadi basilnya...seluar koyak di lutut....

Nak bagi orang....benda dah tak sempurna...
Nak buang.....SAYANG.....
Nak buat kain lap......TAK SAMPAI HATI....
SO.....kita ubahsuai lah.....


Seluar yang dah ready nak di recycle....
(Lupa nak amik foto masa belum potong...dah potong baru teringat...macam nilah jadinya...)



ini pulak bahagian yang koyak kat kepala lutut tu....


lepas dah siap diejas dan dijahit.....inilah hasilnya....jadilah seluar pendek...



Inilah tuan punya yang baru....Qawiem Sufyan Zainal @ Baby @ Apam...
tapi dia suka....sebab tu terus jer dia pakai lepas siap...





0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget